Házirend

Házirend

A tájékoztató célja, hogy meghatározza a W50 Stúdió belső rendjét és tájékoztatást adjon az alapvető szabályokról. E szabályok ismerete és elfogadása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy nyugodt légkörben dolgozhassunk. A házirend összefoglalja mindazokat a tudnivalókat, melyek ismerete a W50 Stúdió Magánrendelőben nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő számára is szükséges. Kérjük, figyelmesen olvassa el és az itt leírtak szerint látogassa rendelőnket.

Általános házirend

 1. A W50 Stúdió területén minden vendégre kötelező érvényű a rend és a tisztaság betartása, alapvető elvárás a másik vendég tiszteletben tartása és a kulturált viselkedés.

 2. A W50 Stúdió területe az egyéni kezelő és szoptató helyiség kivételével, kamerával megfigyelt terület.

 3. A W50 Stúdió dolgozói nem vállalnak felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért, amennyiben azok a Házirend be nem tartásából, ill. a vendégek felelőtlen magatartásából erednek, valamint az elveszett, eltulajdonított tárgyakért, eszközökért. Személyes értéktárgyait hozza be a tornaterembe, váróban hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.

 4. A W50 Stúdió területén a vendég által okozott kárt teljes mértékben a károkozó téríti meg.

 5. A talált tárgyakat minden vendég a W50 Stúdió dolgozóinak köteles leadni.

 6. A W50 Stúdió területén bekövetkező bármilyen rendkívüli eseményt az elsődlegesen észlelő a dolgozóknak köteles késedelem nélkül jelezni. Rendkívüli eseménytől függően késedelem nélkül telefonon értesítendő:

Mentők: (baleset esetén) 104

Tűzoltóság: (tűz esetén) 105

Rendőrség: (rendbontás esetén) 107

Ált. segélyhívó: (bármely esetben) 112

 1. A W50 Stúdió jelen Házirendje minden szolgáltatást igénybe vevő vendég számára szabadon, a hirdetőfalon elérhető és áttekinthető.

 2. A szolgáltatás igénybevétele a Házirend automatikus elfogadását jelenti.

 3. A Házirendet a dolgozók saját belátásuk szerint módosíthatják és kiegészíthetik.

A W50 Stúdió egész területén TILOS:

 • a dohányzás

 • kép és videó készítése írásos engedély nélkül

 • olyan tevékenység, amely a Stúdió szolgáltatási tevékenységén kívül esik, jogszabályba ütközik, illetve közerkölcsöt sért

 • a W50 Stúdió egész területén drogok, tiltott doppingszerek, narkotikumok és alkohol fogyasztása vagy ezekkel való visszaélés

 • a dolgozók engedélye nélkül kereskedelmi tevékenység, reklám, propaganda (reklámtábla, megállító tábla, falragaszok és szórólapok elhelyezése) hang és képanyag készítése, tiltott szerencsejáték, zene szolgáltatása.

Parkolási lehetőségek

A Wesselényi utcában szabályos parkolási lehetőségek adottak a KRESZ szabályai szerint. Vegyék figyelembe, hogy napi szinten nagyméretű kukás autók járnak az utcában, kérjük ezeket, és a KRESZ szerinti kapubeállóba való parkolási szabályokat is vegyék figyelembe. A W50 Stúdió udvarában is van lehetőség parkolni. Kérjük, ne álljanak a kapubeállóba, hogy zavartalan legyen a ki és a behajtás. A W50 Stúdió területére való behajtás után is a KRESZ szabályai érvényesek. Az udvar területét mindenki a saját felelősségére használja. Az udvaron történt közlekedési és parkolási károkért a tulajdonos felelősséget nem vállal.

Kezelések, helyiségek

 • A hivatalos ünnepnapok és a szabadságok miatt elmaradt kezeléseket nem minden esetben tudjuk pótolni.

 • A kezelő helyiségekben étel és ital fogyasztása tilos, a csecsemő itatása kivételével. A kezelés után a szoptatós helyiségben rendelkezésre áll mikrohullámú sütő a babaételek melegítésére. A szoptatós helyiség mellett vendégmosdó található, amit a baba kezelés ideje alatt tud a legpraktikusabban használni. A kezelés befejezése után az idő hiánya miatt nem biztos, hogy módunkban áll segíteni.

 • A kezelőhelyiségekben higiéniás szabályok betartása miatt csak a dolgozók moshatnak kezet, a vendégek részére kézmosási lehetőség a mosdóban és a szoptatós helyiségben van.

 • A kezelő helyiségekbe mezítláb és utcai lábbelivel tilos bemenni és ezt gyerekek esetén is kérjük betartani. A kezelőhelyiségekben tiszta zokniban vagy harisnyában tartózkodhatnak.

 • A KEZELŐ HELYISÉGBEN A KEZELTEN KÍVÜL CSAK A TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ (SZÜLŐ, NEVELŐSZÜLŐ, GYÁM) TARTÓZKODHAT. A kezelő helyiségben egy csecsemő tartózkodhat, aki a kezelés alatt áll  a 11. § (4) bekezdése szerint. Más gyermek kezelőhelyiségen kívüli felügyeletéről kérjük, időben gondoskodjon.

 • Kérjük, betegen sem a felnőtt sem a gyermek ne érkezzen meg a rendelőbe, ahova egészséges csecsemőket várunk.

 • Kérjük a pelenkázás, a vetkőzés és az öltöztetés csak a pelenkázón történjen, ugyanis a következő baba érkezése előtt a kezelő felület (talajon tornaszőnyeg és kezelőasztal) fertőtlenítésre kerül. Kérjük, a pelenkázókat a higiéniás szabályok szerint használja, és tegyen alátétet a baba alá pelenkázáskor. A használt pelenkát a teraszon lévő pelenkagyűjtőbe helyezhetik.

 • Kérjük, a pelenkázó felületére sem gyermekhordozót, sem járni tudó gyermek cipőjét ne tegyék.

 • A megbeszélt időponthoz képest később érkező páciensek kezelési időtartama a késés mértékével csökken, hiszen akkor nem tarthatók a későbbi időpontok és a várakozási idő folyamatosan nőne, a késésből származó csúszással nem terhelhetjük az utánunk pontosan érkezőket.

 • Orvosi kontroll miatt funkcionális zárójelentést 5 munkanappal a vizsgálat előtt díjmentesen lehet kérni.

Bejelentkezés, lemondás

 • Bejelentkezés, időpont módosítás csak telefonon lehetséges. A lehető legszemélyesebb kapcsolattartás érdekében a W50 Stúdió nem alkalmaz recepciót. Amennyiben egy folyamatban lévő kezelés miatt nem tudjuk hívását fogadni, visszahívjuk, amint lesz lehetőségünk, köszönjük megértését. Sok esetben nem tudunk azonnali időpontot biztosítani, és várólista alakulhat ki.

 • A kezelések lemondási ideje 24 óra. Ez azt a célt szolgálja, hogy lehetőséghez jussanak a várólistán lévő csecsemők és azok, akik kontrollra szeretnének jönni. Tekintettel arra, hogy az átszervezés időbe telik a lemondási/időpont módosítás a lefoglalt időpont előtt díjmentesen 24 órával lehetséges. A 24 órán belül lemondott kezelés árának 50%-a, lemondás nélkül a kezelés árának 80%-a készenléti díjként megfizetendő. Kérem, gondolják át, hogy mennyi babának kell napokat esetleg heteket várni egy-egy időpontért. Ha valamilyen oknál fogva nem jó az időpont, a lehető leghamarabb jelezzék lemondási szándékukat! Ellenkező esetben csak az elmaradt díj rendezése után áll módunkban újabb időpontot adni.

 • A kezelésektől való elmaradást kérjük bejelenteni telefonon!

 • Be nem jelentett elmaradásnál 48 óra után, a folyamatos betegellátás érdekében az esetlegesen előre egyeztetett időpontok törlésre kerülhetnek és várólistára kerülhet a csecsemő.

 • Amennyiben szülői kérésre szakad meg a még szakmailag indokolt folyamatos kezelés, a foglalkozások újrakezdése nem feltétlenül garantált akkor, amikor a szülő szeretné.

 • Tartós megbetegedés esetén a hely biztosítása miatt 1 hét után információt kérünk.

 • Kérjük, hogy az időpont egyeztetés és kommunikáció telefonon történjen. Az adatvédelemre vonatkozó szabályozás miatt a személyes adatokat is regisztráló kapcsolati felületeket (Facebook, Messenger, Instagram, Viber) sajnos nem áll módunkban erre a célra használni.

Várakozás

 • A fedett nagy váróteremben az ÁNTSZ által elfogadott csúszásmentes járólap van. Kérjük, vegyék ennek ellenére figyelembe, hogy a szélsőséges időjárások esetén csúszós felület kialakulhat és csúszóssá válhat a felület.

 • A teraszon enyhe emelkedő/lejtő van, kérjük, figyeljenek erre érkezéskor és távozáskor és erre figyelmeztessék járni tudó kisgyermekeiket is.

 • A megbeszélt időpont előtt legfeljebb 5 perccel érkezzenek a váróhelyiség méretei miatt. Amennyiben sokkal hamarabb érkeznek a kezelés előtt, akkor a zárt teraszt használják várakozásra.

 • A benti váróterem mérete miatt nincs lehetőség oda behozni a babakocsit. A fedett teraszon van hely több babakocsinak is, kérjük, hagyják ott, ami kamerával megfigyelt terület.

Kiírások, ajánlások

 1. A DSGM tájékoztatót, az aktuális árjegyzéket, a betegjogi képviselő nevét, telefonszámát és rendelkezésre állás idejét a hirdetőtáblán találja meg. Az adatvédelmi tájékoztatót a kezelő helyiségekben kifüggesztve található meg.

 2. A DSGM szakgyógytornászi vizsgálat mellett még az egészséges babáknak is a tüneteknek megfelelően egy biztonsági neurológiai/fejlődés neurológiai és/vagy ortopédiai és szemészeti vizsgálat legalább egyszer javasolt.

 3. Munkánk során célunk, hogy a legjobb szakmai tudásunk szerint segítsük a csecsemőt a mozgásfejlődésben, folyamatos szakmai képzéseken veszünk részt, Ön pedig úgy segítsen ebben, hogy figyelmesen elolvassa a házirendet és a tájékoztatókat. Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 26. § (2) bekezdés f) pontja szerint a Házirend betartása kötelező. Súlyos megsértése az ellátás megtagadását vonhatja maga után a törvény 132.§ (2) bekezdése alapján.

Köszönjünk, hogy betartja a házirendet!

Őszintén reméljük, hogy szolgáltatásainkkal elégedett lesz.

 Bajnok Ildikó
DSGM-szakgyógytornász
JERR terapeuta